AcasăNewsIulian Iancu, presedintele Comisiei parlamentare privind Rosia Montana

Iulian Iancu, presedintele Comisiei parlamentare privind Rosia Montana

Deputatul PSD Iulian Iancu ar putea fi presedintele Comisiei parlamentare care va prelua, in analiza, proiectul de extragere miniera de la Rosia Montana.

Desi Comisia respectiva ar putea fi formata abia marti, Realitatea TV anunta ca s-a decis ca sefia comisiei sa fie incredintata PSD si, respectiv, deputatului Iulian Iancu. Acesta este nimeni altul decat presedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor.

Conform ultimelor informatii, se pare ca mult asteptata Comisie speciala pentru proiectul privind Rosia Montana va avea in jur de 20 de membri, iar toate formatiunile politice vor fi reprezentate in cadrul acestei comisii.

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a dat asigurari ca membri Comisiei respective se vor deplasa in teren, pentru a discuta cu minerii si localnicii de la Rosia Montana, dar ar putea discuta si cu protestatarii care blocheaza de mai bine de doua saptamani, in fiecare seara, centrul Capitalei.

Parerile privind proiectul Rosia Montana sunt extrem de impartite, inclusiv la nivel politic. Crin Antonescu, liderul USL, a anuntat ca „Guvernul trebuie sa se decida daca isi asuma sau nu isi asuma proiectul”, in timp ce Vasile Blaga, presedintele PDL, a precizat ca gruparea pe care o conduce este impotriva formarii unei Comisii speciale, iar proiectul trebuie corectat si aprobat de Guvern. Nu in ultimul rand, Traian Basescu, presedintele Romaniei, sustine ca tot ceea ce se intampla in aceasta perioada este doar un joc politic.

author avatar
Cristi Ionita
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger