AcasăNewsJudecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti, suspendate de CSM

Judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti, suspendate de CSM

Judecatoarele Dumitrita Piciarca si Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, au fost suspendate, vineri, de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

CSM a luat aceasta decizie ca urmare a trimiterii lor in judecata. Potrivit Realitatea TV, solicitarea de suspendare din functie a fost prezentata CSM de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei.

Judecatoarele Veronica Cirstoiu si Dumitrita Piciarca au fost trimise in judecata pentru abuz in serviciu, favorizarea infractorului si fals intelectual. Alaturi de cele doua, a fost deferita justitiei si judecatoarea Liliana Badescu, insa aceasta a depus o cerere de pensioare, la inceputul acestui an, care a fost aprobata.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu a mai fost o data suspendata din magistratura, in august 2013, dupa ce a fost arestata preventiv in dosarul in care este acuzata ca ar fi luat mita pentru a interveni in solutionarea unor dosare, printre care si cel al lui Dinel Staicu.

Cele trei judecatoare care au decis anularea pedepsei lui Dinel Staicu in dosarul BIR au fost trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca se afla in stare de libertate, iar Veronica Cirstoiu este arestata in alta cauza. Dosarul in care cele trei judecatoare sunt acuzate de abuz in serviciu, favorizarea infractorului si fals intelectual va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, la 22 februarie 2012, Liliana Badescu, Veronica Cirstoiu si Dumitrita Piciarca, judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I-a Penala, au falsificat, la redactare, decizia penala din 22 februarie 2012, pronuntata in dosarul in care Dinel Staicu a formulat o contestatie in anulare in cazul condamnarii din dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Astfel, judecatoarele au desfiintat ilegal trei hotarari judecatoresti si au anulat mandatul de executare a pedepsei de sapte ani inchisoare emis pe numele lui Dinel Staicu.

Procurorii au pus sechestru asigurator, pana la concurenta sumei de 18.839.684,5 lei, pe bunuri si conturi bancare apartinand celor trei judecatoare.

author avatar
Andra Nesu
634 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger