AcasăNewsJudecatorul Stan Mustata: “Eu sunt bautor de vin. De asta am ajuns...

Judecatorul Stan Mustata: “Eu sunt bautor de vin. De asta am ajuns in boxa acuzatiilor”

Judecatorul suspendat Stan Mustata, judecat in stare de arest pentru fapte de coruptie, sustine ca se afla in postura de inculpat din cauza unui viciu. Magistratul a declarat, la termenul de ieri al procesului, ca este „bautor de vin” si ca, daca nu ar fi consumat alcool, ar fi constientizat „pericolul” si nu ar mai fi ajuns in boxa acuzatilor.

Mustata a sustinut ca dosarul sau a fost „fabricat artificial” pornind de la banuiala ca el ar fi incercat sa tergiverseze dosarul ICA. „A spus-o si procurorul sef al DNA. Din comportamentul meu nu rezulta asa ceva. Boraciu (intermediar al mitei, potrivit anchetatorilor – n.r.) a zis ca as tergiversa dosarul, nu eu”, a spus Mustata.

“Alcoolul dezleaga limbile”

Pe de alta parte, judecatorul suspendat a explicat in fata instantei ca se intampla sa discute cu Ion Boraciu despre dosare intr-un grup sanitar sau pe scari, dupa ce beau impreuna vin adus de complicele magistratului. Stan Mustata a mai spus ca Mariana Curea, grefiera care l-ar fi ajutat, nu suporta sa ii vada consumand alcool, motiv pentru care cei doi se ascundeau. „Eu sunt bautor de vin. Mai multe pahare. Alcoolul dezleaga limbile, incalzeste inimile. (…) Cand mergeam sa consumam vin, la grupul sanitar se mai infiripau discutii. (…) Seriozitatea disparea la intalnirile cu Boraciu. Intram intr-o lume fantastica. (…) Cu doua saptamani inainte de Paste, dupa ce am baut niste pahare de vin, Boraciu mi-a zis sa solutionez dosarul ICA, altfel sunt arestat si lasat fara pensie. Ceea ce s-a si intamplat. Daca nu as fi baut, as fi constientizat pericolul. Am crezut ca era o farsa de-ale lui Boraciu. Daca nu ar fi fost efectul vinului, nu as fi fost astazi aici”, a povestit el. Judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta, alaturi de el fiind deferita justitiei si grefiera Mariana Curea, de la aceeasi instanta, ambii in stare de arest preventiv, incepand din 30 aprilie.

 

author avatar
Nicole Ionescu
1.004 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger