AcasăNewsKlaus Iohannis: "Am facut multe, dar nu suficient"

Klaus Iohannis: „Am facut multe, dar nu suficient”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a participat, luni, la Forumul „Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite – Romania”.

Cu aceasta ocazie, Iohannis a precizat ca „amplificarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii reprezinta o prioritate majora pentru politica externa si de securitate a Romaniei, sprijinita ferm de intreaga clasa politica si de cetatenii tarii”.

In plus, presedintele Romaniei a anuntat ca „relatia privilegiata intre SUA si Romania este o garantie solida pentru stabilitatea intregii regiuni, in mod deosebit acum, in contextul geopolitic marcat de provocari majore in vecinatatea estica si in plan global”.

Seful statului sustine ca s-au dezvoltat relatiile economice dintre Romania si SUA, dar considera ca „inca nu am facut suficiente demersuri in acest sens”.

„Investitiile americane reprezinta nu doar o sursa de finantare, ci si un instrument de modernizare economica, prin transferul tehnologic si dezvoltarea resurselor umane. Am facut multe, dar nu am facut inca suficient. Ne dorim ca SUA sa se afle printre primii 10 investitori straini din Romania. Pentru aceasta, putem pleca de la potentialul incontestabil al tarii noastre provenit dintr-un capital uman bine educat si competitiv si din avantajele conferite de pozitia noastra geostrategica”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

author avatar
Cristi Ionita
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger