AcasăNewsKlaus Iohannis: "Contam pe sprijinul Germaniei pentru aderarea la spatiul Schengen"

Klaus Iohannis: „Contam pe sprijinul Germaniei pentru aderarea la spatiul Schengen”

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, s-a intalnit, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel.

Cei doi s-au intretinut zeci de minute, iar apoi au sustinut o conferinta de presa comuna. Ambii au laudat relatiile dintre cele doua state si au subliniat necesitatea ca Romania sa adere la spatiul Schengen.

„Sunt foarte multumit de discutiile purtate. Am trecut in revista evolutia relatiilor bilaterale, din punct de vedere economic, cultural si politic. Pot sa afirm ca Germania nu este doar principalul partener economic al Romaniei, ci si unul dintre cei mai importanti parteneri de dialog. Contam pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei solutii care sa ne permita indeplinirea obiectivului nostru, respectiv aderarea la spatiul Schengen”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Angela Merkel a dat asigurari ca „vom vorbi cu partenerii nostri si speram sa-i convingem ca aderarea la spatiul Schengen reprezinta o prioritate pentru Romania”. De asemenea, cancelarul german a laudat contributia Romaniei la securitatea frontierei externe a Uniunii Europene.

Totusi, Angela Merkel a tinut sa urecheze Romania pentru nivelul slab inregistrat la accesarea si folosirea fondurilor europene, dar si pentru problemele pe care tara noastra le inregistreaza cand vine vorba despre folosirea posibilitatilor de imbunatatire a nivelului de trai.

author avatar
Cristi Ionita
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger