AcasăNewsKlaus Iohannis, pe mana procurorilor DNA. Se ancheteaza un contract de 100...

Klaus Iohannis, pe mana procurorilor DNA. Se ancheteaza un contract de 100 de milioane de euro!

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza, luni, perchezitii in 11 locatii din Bucuresti, Prahova, Cluj si Brasov.

Perchezitiile sunt in legatura cu contractul de finantare pentru proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov”.

Conform Romania TV, contractul este in valoare de peste 100 de milioane de euro si a fost semnat inclusiv de Klaus Iohannis, actualul presedinte al Romaniei, in calitate, la vremea respectiva, de presedinte al Asociatiei de dezvoltare Intercomunicata „Asociatia de Apa Sibiu”.

Contractul a fost semnat in aprilie 2011, la Bucuresti, inclusiv de Laszlo Borbely, ministru al Mediului si Padurilor, si de alti lideri locali.

Procurorii sustin ca exista suspiciunea ca banii au fost redirectionati catre alte scopuri decat cel prevazut in contract, fraudandu-se astfel fonduri europene. Se vorbeste despre un prejudiciu de cel putin 1,5 milioane de euro, insa oamenii legii vor sa astepte finalul anchetei pentru a stabili prejudiciul exact.

author avatar
Cristi Ionita
614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger