AcasăNewsKlaus Iohannis, tinut in lesa cu un dosar de tip „Mihaileanu”!

Klaus Iohannis, tinut in lesa cu un dosar de tip „Mihaileanu”!

Multa vreme s-a spus despre Traian Basescu ca ar fi fost tinut „in lesa” din cauza dosarului „Mihaileanu”, o ancheta cu origini imobiliare, dar care nu a expodat  nici macar acum. Cu toate ca, periodic, detalii despre posibila anchetare a provenientei casei din strada Mihaileanu erau aduse in lumina reflectoarelor, intarind astfel zvonul ca totul nu tinea decat de o strategie de a-i „arata pisica” fostului sef al statului.

Se deschid anchete de pe vremea când Klaus Ionannis era Primarul Sibiului

Iar de acest „blestem” pare sa nu fi scapat nici noul locatar de la Palatul Cotroceni, mai ales ca Iohannis a avut si „norocul” ca din meditatii, sa-si treaca in declaratia de avere nu mai putin de sase case. Mai mult chiar, din momentul in care procurorii au inceput sa dea iama prin Sibiu, ba la Primaria care a fost condusa chiar de Iohannis, ba la primarul din Selimbar, acuzat ca a facut „combinatii” imobiliare prin intermediul aceluias notar public la care apela si actualul presedinte, o noua teorie a conspiratiei a si prins imediat contur. Si inca atat de puternic, incat pana si apropiati ai anturajului prezidential au ajuns sa se intrebe intre ei daca nu cumva „mutenia” inexplicabila a sefului statului din ultima vreme ar putea avea niscaiva legaturi cu anchetele care curg pe banda rulanta la Sibiu.

Mesaje subliminale

Traian Băsescu a avut mult de suferit de pe urma casei din Mihăileanu

In campania electorala, atunci cand era sigur pe victoria la prezidentiale, Victor Ponta a aruncat mai multe sageti otravite catre contracandidatul sau, dand de inteles ca acesta ar putea avea serioase neplaceri de natura penala daca organele abilitate ale statului roman ar lua in serios verificarea anumitor „combinatii” de care nu ar fi fost strain fostul primar al Sibiului. Iata insa ca Iohannis a beneficiat din plin de „minunea facebook” si subiectul a fost abandonat. Cel putin pana acum, cand, dupa ce procurorii au dat iama atat in Primaria Sibiu, dar l-au incoltit si pe edilul din Selimbar, considerata cea mai bogata comuna din Romania, lucrurile par sa fi luat o cu totul alta turnura.

Dosarele lui Daniel Maricuţa(foto) şi Felicia Baba se anunţă incendiare

Astfel ca atat rivalii politici, dar si sustinatorii liberali ai lui Iohannis se intreaba tot mai des daca nu cumva seful statului are motive sa decripteze cu totul altfel aceste anchete, considerate drept niste mesaje subliminale transmise noului locatar de la Cotroceni.

Si-au facut intrarea

Felicia Baba

Conform acestei ipoteze, tot mai vehiculata in ultima vreme, prin descinderile in forta efectuate la Primaria Sibiu, dar care s-au soldat doar cu retinerea Feliciei Baba, sefa Servicului Gospodarire, procurorii nu ar fi incercat de fapt decat sa-si faca intrarea in institutia condusa atata amar de vreme de catre Klaus Iohannis. Mai ales ca faptele de coruptie pentru care este acuzata Felicia Baba s-au derulat incepand cu anul 2013, cand Iohannis se afla inca la sefia institutiei. Astfel ca, in cadrul derularii anchetei privind acordarea frauduloasa a unor contracte catre firma Coral Impex SRL, oamenii legii pot oricand cere noi documente, printre care ar putea da si de hartii care sa le permita, din mers, si disjungerea unor alte spete. De asemenea, numele lui Iohannis a aparut si in cealalta ancheta spectaculoasa declansata de catre procurori in judetul Sibiu, vizat direct fiind de aceasta data primarul din Selimbar, Daniel Maricuta. Ca un facut insa, notarul lui Maricuta, cel despre care se considera ca se afla in centrul celui mai mare scandal de coruptie din Romania, este Gabriel Radu Busca. Adica exact acelasi notar care a autentificat si documentul prin care, in trecut, Klaus Iohannis ar fi obtinut o casa in Sibiu, tranzactie asupra careia au existat nenumarate suspiciuni pana acum. Iar notarul peste care au descins acum mascatii se pare ca ar fi ramas in relatii excelente cu actualul sef al statului, din moment ce s-a impaunat peste tot cu fotografiile facute in biroul acestuia de la Palatul Cotroceni.

author avatar
National
2.689 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger