AcasăNewsKremlinul ii cere Angelei Merkel sa fie atenta ce vorbeste

Kremlinul ii cere Angelei Merkel sa fie atenta ce vorbeste

Putin afirma ca Merkel vorbeste fara dovezi

Moscova i-a cerut cancelarului german ”sa-si aleaga cu responsabilitate cuvintele”, dupa ce Merkel a afirmat ca raidurile aeriene rusesti sunt responsabie pentru moartea civililor in Siria.

Putin afirma ca Merkel vorbeste fara dovezi

Situatie tensionata intre Rusia si Germania cu privire la criza siriana. Luni, aflata in vizita in Turcia, Merkel a declarat ca este ”ingrozita” de ”suferintele umane” ale sirienilor blocati la frontiera cu Turcia si a denuntat ”bombardamentele, in special din partea rusa” asupra orasului Alep, informeaza AFP. A doua zi, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: ”Cerem inca o data tuturor sa fie atenti si responsabili in alegerea cuvintelor, tinand cont de situatia delicata din Siria”. ”Nimeni nu a facut astfel de declaratii” cand ”actiuni teroriste” au vizat fortele loiale lui Bashar al-Assad, a adaugat Peskov.

Turcia: Patru centuri expozive, descoperite la frontiera cu Siria

34 de persoane cu fost retinute dupa ce, intre 12 si 15 kilograme de explozibili si patru centuri au fost descoperite, marti seara, la Karkamis, in bagajele unui grup de suspecti care incercau sa ajunga din Siria in Turcia, informeaza Europe . Grupul era format din patru barbati, zece femei si 20 de copii. Karkamis este situat in partea opusa orasului sirian Jerablus, la ora actuala controlat de jihadistii ISIS. Acest incident intervine in conditiile in care zeci de mii de civili sirieni sunt comasati la postul de frontiera turcesc Oncupinar, la 100 km de Karkamis, dupa ce au fugit din Alep, unde avanseaza fortele guvernamentale siriene sustinute de Rusia. Turcia, saturata de 2,7 milioane de sirieni care se afla pe teritoriul sau, nu le permite deocamdata acestora din urma sa intre in tara, furnizand ajutor umanitar pe sol sirian.

author avatar
Tudor Borcea
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger