AcasăNewsLaura Georgescu, sefa CNA, este audiata la DNA

Laura Georgescu, sefa CNA, este audiata la DNA

Laura Georgescu, sefa Consiliului National al Audiovizualului, este audiata, joi, la sediul din Bucuresti al Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE: Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, joi, sa extinda urmarirea penala in cazul sefei CNA, Laura Georgescu. Aceasta este acuzata de abuz in serviciu, in forma continuata (17 acte materiale), si de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (17 acte materiale). Procurorii sustin, printre altele, ca „in calitatea sa de presedinte al CNA, suspecta Laura Georgescu a fost cea care a instigat, in perioada 2013 – 2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea a sapte posturi de televiziune”.

 

Laura Georgescu este audiata intr-un dosar demarat anul trecut si in care este urmarita penal pentru abuz in serviciu. Din primele informatii reiese ca sefa CNA este acuzata in legatura cu modul fraudulos in care ar fi acordat licenta unui post de televiziune detinut de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Sefa CNA se considera nevinovata si sustine ca inca nu este momentul sa vorbeasca despre posibilitatea de a-si da demisia din fruntea CNA.

Interesant este ca, in acelasi dosar, sunt urmariti penal si Viorel Hrebenciuc, dar si Narcisa Iorga. Hrebenciuc este acuzat ca ar fi intervenit pe langa mai multi membri CNA pentru a obtine prelungirea licentei postului de televiziune Giga TV.

author avatar
Cristi Ionita
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger