AcasăNewsLiderul CE, radical in privinta ipotezei reintroducerii pedepsei capitale in Turcia

Liderul CE, radical in privinta ipotezei reintroducerii pedepsei capitale in Turcia

Pe fondul situatiei tensionate din Turcia, urmare a tentativei de lovitura de stat de la mijlocul acestei luni, si al speculatiilor in privinta posibilitatii reintroducerii pedepsei capitale in acest stat, Jean-Claude Junker a avut o luare de pozitie cat se poate de categorica.

Concret, liderul Comisiei Europene spune ca in cazul in care administratia de la Ankara in calcul aceasta varianta, visul de a continua negocierile in privinta unei posibile accederi in randul statelor membre UE se va narui pe data. „Daca Turcia revine la pedeapsa cu moartea, vom sista imediat procesul de negociere”, a declarat, cu subiect si predicat, liderul CE, pentru postul TV France 2, citat de site-ul agentiei Anadolu.

Luarea de pozitie a lui Junker vine in contextul in care, recent, presedintele Erdogan a decretat trei luni de stare de urgenta pe intreg teritoriul Turciei. Dar si pe fondul a mii de retineri, arestari si inlocuiri din fucntie, atat in randul unor magistrati, oameni ai legii sau cadre militare si chiar didactice, in baza unor suspiciuni cum ca ar fi sprijinit tentativa de puci.

sursa foto:facebook.com/JunckerEU

62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger