AcasăNewsLovitura dura incasata de Victor Ponta! Consiliul Fiscal nu este de acord...

Lovitura dura incasata de Victor Ponta! Consiliul Fiscal nu este de acord cu Noul Cod Fiscal

Premierul Victor Ponta s-a laudat in repetate randuri ca Noul Cod Fiscal si Noul Cod de Procedura Fiscala vor imbunatati situatia economica a tarii.

Totusi, cele doua nu par sa se bucure de succesul prognozat. Membrii Consiliului Fiscal au anuntat, luni, pe site-ul institutiei, ca vor aviz negativ Noul Cod Fiscal.

Membrii Consiliului Fiscal sustin ca „initiativa Guvernului, de a rescrie Codul Fiscal, este justificata si binevenita, luand in considerare numeroasele modificari suferite de acest document de-a lungul anilor, insa consideram drept nesustenabile reducerile ample la nivelul taxelor si impozitelor pe care acesta le prevede”.

De asemenea, membrii Consiliului Fiscal recomanda Guvernului „sa foloseasca in mod prudent si gradual castigurile de eficienta din colectarea taxelor si a impozitelor si din cheltuirea banului public. Nu trebuie sa puna in pericol echilibrele macroeconomice a caror prezervare reprezinta un ingredient esential al unui proces sustenabil de convergenta reala”.

Membrii Consiliului Fiscal sustin ca daca se mentine Codul Fiscal in noua sa versiune „exista un risc extrem de deteriorare permanenta si de proportii a pozitiei finantelor publice ale Romaniei”.

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger