AcasăNewsMAE: Niciun roman nu s-a aflat la bordul avionului Air Algerie prabusit...

MAE: Niciun roman nu s-a aflat la bordul avionului Air Algerie prabusit in Mali

La patru zile de la producerea tragediei aviatice in care a fost implicat un avion al companiei Air Algerie, Ministerul de Externe precizeaza ca, in baza datelor pe care le au de la autoritatile din Burkina Faso, au confirmarea scrisa ca la bordul aeronavei nu se afla niciun roman, cum s-a crezut initial.

Daca in primele ore de la producerea dramei aviatice s-a vehiculat ca, pe lista pasagerilor care isi rezervasera bilet in cursa AH 5017 s-ar fi aflat si un cetatean roman, reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe neaga, luni, aceasta informatie, pe baza unor confirmari oficiale primite atat de la autoritatile din Burkina Faso, de unde a decolat avionul, cat si de la reprezentantilor celulelor de criza instituite in Algeria (stat spre care se indrepta cursa Air ALgerie-n.r) si Franta (tara din care proveneau 51 de pasageri aflati la bord -n.r).

„Celulele de criza constituite de catre autoritatile din Burkina Faso si responsabilii companiei aeriene Air Algerie au confirmat, prin documente oficiale scrise, ca la bordul aeronavei AH5017, prabusite in Mali, nu s-a aflat nici un cetatean roman. Totodata, celulele de criza din Algeria si Franta, special organizate pentru gestionarea circumstantelor producerii acestei tragedii aviatice, au informat partea romana prin comunicari oficiale ca, potrivit informatiilor de care dispun pana în prezent, nu a existat vreun cetatean roman la bordul aeronavei prabusite în Mali”, se precizeaza intr-un comunicat remis presei, luni, de MAE.

Ancheta privind cauzele ce au dus la prabusirea aeronavei apartinand Air Algerie, care s-a lovit de sol pe teritoriul statului Mali, e in plina desfasurare. Niciunul dintre cei 116 pasageri aflati la bord nu a fost gasit in viata la locul in care a fost reperata epava aparatului de zbor.

Sursa foto: citynews.ro

273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger