AcasăNewsMApN: Peste 2.000 de militari, gata sa intervina in zonele aflate sub...

MApN: Peste 2.000 de militari, gata sa intervina in zonele aflate sub avertizari de ploi si inundatii

Cum meteorologii au emis o atentionare de precipitatii abundente in mai multe zone din tara, iar hidrologii informeaza asupra pericolului producerii de inundatii pe raurile din judetul Valcea, reprezentantii Ministerului Apararii au anuntat ca sunt pregatiti sa intervina in zonele aflate sub incidenta unor astfel de avertizari.

Mai exact, MApN anunta ca soldatii, dar si mijloacele tehnice sunt gata sa intervina, in cazul in care autoritatile centrale si locale solicita ajutor, cu prioritate pentru a salva si evacua persoanele aflate in zonele inundate. „In judetele aflate sub incidenta atentionarilor sau avertizarilor de precipitatii abundente sau inundatii, MApN poate interveni cu peste 2.000 de militari si aproximativ 300 de mijloace tehnice”, mentioneaza reprezentantii ministerului.

Pana joi, la ora 23, mai multe zone din tara se afla sub incidenta unui cod galben de ploi, insotite de descarcari electrice si, posibil, caderi de grindina. „Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp in Oltenia, jumatatea estica a Banatului, nordul Munteniei si sudul Moldovei, iar in judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Caras-Severin se vor depasi izolat 50 l/mp”, anunta ANM.

Sursa foto: romaniatv.net

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger