AcasăNewsMedicamente contrafacute, exportate in UE

Medicamente contrafacute, exportate in UE

Medicamentele care au ajuns la bolnavii de cancer nu erau periculoase pentru organism, dar nici nu contineau substanta activa care ar fi trebuit sa-i ajute

Politistii bucuresteni au efectuat, ieri, zeci de perchezitii, reusind destructurarea unei grupari care comercializa in Romania, dar si in strainatate, medicamente impotriva cancerului contrafacute.

Medicamentele care au ajuns la bolnavii de cancer nu erau periculoase pentru organism, dar nici nu contineau substanta activa care ar fi trebuit sa-i ajute

Ancheta vizeaza fapte de evaziune fiscala si spalare de bani la comertul cu medicamente pentru boli grave. Douazeci de firme specializate in depozitarea si vanzarea de medicamente s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, prejudiciul fiind estimat la peste trei milioane de euro.

Vindute cu o treime sub pretul pietei

Suspectii aduceau din Turcia, Cipru si Grecia flacoane de Sutent, Velcade, Pegasys si Hereceptin – toate medicamente contra cancerului -, care nu contineau substanta activa decat in cantitati foarte mici. In Romania, pretul de piata al unui asemenea medicament este de pana la 5.000 de euro, insa, in strainatate, aceste medicamente sunt mult mai scumpe. Pentru ca oferta sa tenteze comerciantii din strainatate, suspectii romani le vindeau cu o treime sub pretul pietei. In circuitul legal din Romania si din alte state precum Germania, Danemarca sau Marea Britanie ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentantii firmelor vizate in dosar, mai sustin anchetatorii.

author avatar
Nicole Ionescu
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger