AcasăNewsMedicul Irinel Popescu, in fata procurorilor

Medicul Irinel Popescu, in fata procurorilor

La o zi de cand s-a aflat ca procurorii au inceput urmarirea penala in cazul mai multor persoane din conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), unul dintre cei vizati de ancheta, cunoscutul medic Irinel Popescu, s-a prezentat la DNA, ajungand la intalnirea cu procurorii inainte de ora 10.

Momentan sunt putine date in privinta motivelor pentru care reprezentantii DNA au dorit sa discute cu doctorul Popescu, cel care a condus CNAS  aproape un an de zile, mai exact intre ianuarie si decembrie 2009, si pe care anchetatorii DNA il suspecteaza, ca si pe alte persoane de altfel, de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. De altfel, profesorul a promis ca va sta de vorba cu presa dupa ce va discuta cu procurorii. „La iesire o sa dau declaratii”, a precizat medicul aflat in fruntea CLinicii de Chirurgie si Transplant Hepatic de la Fundeni.

Va reamintim ca in acest dosar este suspect si fostul presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, cel care a renuntat la functie in martie acest an si care s-a prezentat in cursul zilei de luni la DNA. Ciurchea este banuit de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata”.

In privinta suspiciunilor existente in acest caz, procurorii mentionau, deunazi, intr-un comunicat, faptul ca „in perioada 2007-2009, intre CNAS si HP Romania S.R.L au fost incheiate mai multe acte aditionale la un contract de informatizare a institutiei, prin care au fost achizitionate servicii suplimentare de asistenta tehnica si instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si pentru softul care asigura planificarea resurselor (ERP) la preturi supraevaluate, respectiv la valori de 804 euro/zi-om in cazul a doua dintre actele aditionale acte si de 760/zi-om, in cazul unui alt act aditional, dintre cele care fac obiectul prezentului dosar”.

sursa foto: sanatate.acasa.ro

186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger