AcasăNewsMegascandalul de la Chisinau: Iohannis nu vede, nu aude!

Megascandalul de la Chisinau: Iohannis nu vede, nu aude!

Cea mai pretioasa dovada a imbecilitatii si nesimtirii nu vine din gura lui Bula, ci din cuvintele prostesti ale ambasadorului american la Chisinau, James Pettit: Moldova nu este Romania, Moldova isi are propria sa istorie si propriile sale provocari, printre care este faptul ca Moldova este o tara multietnica cu oameni care vorbesc limbi diferite”. Chisinaul a explodat. Bucurestiul a facut fas!

Iohannis este supărat. Nu pe declaratia ambasadorului Pettit, ci pentru că Romania nu are insule exotice

Si asta nu e tot, caci yankeul scapa de-a binelea caii din darlogi: „… unirea cu Romania, de exemplu, ca o cale de a intra in UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, in Republica Moldova”.

Ce treaba au ei cu Moldova?

Bineinteles ca mai toata suflarea de dincolo de Prut a luat jar in gura. O asemenea insulta la adresa Moldovei nu a mai fost rostita de pe vremea propagandei staliniste, cand puterea sovietica isi facea de cap. Moldovenii au lansat deja o petitie in care cer ambasadorului american sa plece din tara lor imediat, fara sa mai astepte terminarea mandatului. Nici Bucurestiul nu a stat cu mainile in san. Klaus Iohannis a reactionat prompt, cufundandu-se intr-o tacere mai profunda decat cele cu care ne obisnuise. A tacut si tace atat de adanc, incat te intrebi daca isi va mai reveni vreodata sau daca subiectul il intereseaza. Ciolos? Ce sa ceri de la Ciolos daca pe agenda dictata probabil zilnic de Jean-Claude Juncker nu scrie nimic de Moldova in acest sens? Ca istoria Moldovei este comuna cu cea a Romaniei nu e treaba lui. El are treaba doar cu mimarea unei guvernari superbe, doar-doar vor pune romanii botu’, si cu viitorul scaun de premier, pe care i-l tot baga liberalii sub nas. Apoi, ce, i-au pus ei pe romani sa se uneasca la 1 decembrie 1918? Au avut ei vreo treaba cu incalcarea actului de Mare Unire de catre nemti si de catre sovietici? Hai, dom’le, sa terminam cu prostiile. Nici macar nu erau nascuti pe vremea aia.

 

Hans Klemm ajunsese petitor pentru readucerea in asternutul de partid a necredinciosului Zgonea care, pe masura ce preacurvea, era din ce in ce mai virgin

Romania, cel putin, exceleaza la capitolul ambasadori americani care isi fac de cap fara a fi sanctionati. Hans Klemm dregea lucrurile in PSD in ceea ce il priveste pe Valeriu Zgonea, intervenind pentru mentinerea lui in partid. Alfred Moses, alt exemplar, ne ameninta ca nu pupam NATO daca nu privatizam hotelul Bucuresti, actual Radisson Blu. „Monica Macovei este pentru mine inima reformei sistemului judiciar din Romania. Ea este mentorul meu”, declara fostul ambasador Mark Gitenstein. Despre sesizarile depuse la UE de Monica Macovei cum ca in Romania a avut loc o lovitura de stat in 2012, nicio vorba de la Gitenstein. Ale naibii uzante diplomatice!

Gestul care nu convinge

Dupa ce a facut vraiste agricultura romaneasca prin firmele conationalilor, Alfred Moses a poftit si la hotelul Radison Blu

Poate ca Stelian Tanase are dreptate cand spune ca are impresia ca, „de la o vreme, Klaus Iohannis traieste o drama. A descoperit la aproape doi ani dupa ce a fost ales ca nu ii place deloc sa fie presedintele unei tari de rahat, prea mica pentru el, nebagata in seama de liderii europeni. In afara de prilejul de a calatori, nimic nu ii surade la Cotroceni”. Asa o fi, dar nu l-a obligat nimeni sa conduca Romania. Se putea retrage din cursa electorala. Putea sa-si dea demisia dupa cateva luni sau un an. N-a facut-o pentru ca nu el, ci altcineva are niste planuri cu Romania.

Ambasadorul James Pettit este la un pas de a crede ca Moldova este despartita de Romania de Oceanul Pacific

Planuri despre care nu vorbeste, caci el face alt fel de politica. Politica mutului. Daca ar fi vrut sa ia pozitie fata de declaratia idioata a lui James Pettit, de natura sa insulte si Romania, gasea formula diplomatica potrivita si o facea pana acum. N-o va face, insa, niciodata. Acum, cand scriu, are loc o decorare la Cotroceni. Se canta imnul si sta cu mana la inima. Mai bine las-o jos, Iohannis, nu mai convingi pe nimeni cu gestul asta.

author avatar
Valentin Boeru
1.623 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger