AcasăNewsMeteorologii atentioneaza: COD GALBEN de POLEI pentru cinci judete

Meteorologii atentioneaza: COD GALBEN de POLEI pentru cinci judete

Pe langa vantul, ploile si ninsorile prezente, in anumite zone ale tarii inca de zilele trecute, in peisajul ultimelor zile ale lunii noiembrie, un alt fenomen se va semnala, sambata, cel putin de la pranz incepand si pana catre dupa-amiaza.

Este vorba despre polei, fenomenul despre care specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) au anuntat, prin intermediul unei atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN ca se va semnala, in intervalul orar 12-15, in cinci judete din zona Moldovei.

Mai exact, fenomenul se va produce in judetele Suceava, Neamt, Botosani, Iasi. Si cum poleiul va afecta inclusiv drumurile naționale si europene care starbat aceste judete din estul tarii, participantilor la trafic li se atrage atentia asupra necesitatii de a manifesta prudenta deosebita. Avand in vedere ca suprafata carosabila poate deveni alunecoasa, soferilor li se recomanda sa reduca viteza de deplasare si sa pastreze suficienta distanta fata de autoturismul din fata, pentru a putea opri la timp, in caz de nevoie.

author avatar
Cristina Stefan
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger