AcasăNewsMihai Tanasescu, fost ministru de Finante, audiat la DNA

Mihai Tanasescu, fost ministru de Finante, audiat la DNA

Fostul ministru de Finante, Mihai Tanasescu, este audiat marti la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul contractelor IT pentru scoli, de un miliard de euro incheiate in ultimii 12 ani.

Pana acum anchetatorii au stat de vorba cu seful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, dar si cu fostul sef al institutiei Eugen Bejinariu. Si ministrul Cercetarii, Mihnea Costoiu a fost audiat la DNA.

Mihai Tanasescu, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, a ajuns azi in jurul orei 15:00 la DNA, insa nu a facut niciun fel de declaratii, precizand ca va vorbi la iesire.

Fost ministru in perioada 2000-2004, Mihai Tanasescu ar fi semnat impreuna cu mai multi ministri cateva hotarari de guvern prin care era aprobata achizitia de echipamente si licente IT de la Microsoft.

DNA anunta in 10 iulie ca procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari in cauza penala constituita ca urmare a sesizarii Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013.

Procurorii DNA vizeaza trei contracte referitoate la licentele IT, derulate intre 2001 si 2013. Este vorba despre Contractul de inchiriere de licente Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, incheiat intre Guvernul Romaniei si Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers (FSC) Austria GesmbH, in valoare de 105 milioane de dolari, derulat in perioada 2004-2009, de Contractul de inchiriere de licente Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, incheiat intre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si consortiul D-CON.NET, in valoare de 96 de milioane de euro, derulat in perioada 2009-2013, si de Contractul privind Sistemul Educational Informatizat (MEC SEI), incheiat intre Siveco si Ministerul Educatiei, in valoare de 124 de milioane de euro.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger