AcasăNewsMihail Vlasov, urmarit penal pentru dare de mita

Mihail Vlasov, urmarit penal pentru dare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis sa deschida un nou dosar penal pe numele lui Mihail Vlasov, avocat in Baroul Iasi si fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Conform procurorilor DNA, in cursul lunii februarie 2013, suspectul Mihail Vlasov, la acea data presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, i-a solicitat unui membru al Parlamentului Romaniei sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, sa il numeasca in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord.

In sedinta din data de 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv si a dispus numirea acestuia in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Numirea in functia de arbitru, de catre Colegiul de Conducere al Camerei Nationale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea presedintelui Camerei Nationale, Mihail Vlasov, a avut loc in legatura cu atributiile de serviciu ale acestuia care indeplinea, la data faptelor, atat functia de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, cat si presedinte al Camerei Nationale.

Mihail Vlasov a fost condamnat chiar vinerea trecut la patru ani de inchisoare, cu executare, intr-un alt dosar in care este acuzat de trafic de influenta. Decizia Curtii de Apel Bucuresti din acel dosar nu este definitiva.

author avatar
Cristi Ionita
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger