AcasăNewsMii de oameni la Prislop, la mormantul parintelui Arsenie Boca, la 26...

Mii de oameni la Prislop, la mormantul parintelui Arsenie Boca, la 26 de ani de la moartea „Sfantului Ardealului”

In ziua in care s-au implinit 26 de ani de la trecerea la cele sfinte a parintelui Arsenie Boca, supranumit „Sfantul Ardealului”, mii de oameni au tinut sa vina la mormantul slujitorului Domnului, pentru a se reculege.

O parte dintre cei care au ales sa mearga la Manastirea Prislop, sfantul lacas in care a slujit si in curtea caruia odihneste intru vecie parintele Arsenie au plecat din Capitala, insa au fost pelerini si din alte zone ale tarii. Cu totii au vrut sa mearga la manastirea hunedoreana intr-o zi in care se face pomenirea „Sfantului Ardealului” pentru a se ruga parintelui Arsenie, pentru a-i multumi pentru raspunsul pe care spun ca l-au primit, de-a lungul timpului, in momentele de cumpana in care i s-au adresat, in rugaciune, cerand ajutor si, din cate au marturisit cativa dintre ei, pentru a se incarca din energia pozitiva pe care au regasit-o in curtea manastirii.

Cu aceasta ocazie a fost oficiata o slujba de pomenire a parintelui Arsenie, cel care a trecut la Domnul in anul 1989, intr-o zi de 28 noiembrie. Avand in vedere numarul mare de credinciosi asteptati in zona, au fost sporite masurile de asigurare a linistii publice, dar si de fluidizare a circulatiei, in acest scop fiind detasati in zona mai multi politisti si jandarmi.

sursa foto: zhd.ro

author avatar
Cristina Stefan
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger