AcasăNewsMinistrul Finantelor: "Accizele la carburanti nu scad in 2016"

Ministrul Finantelor: „Accizele la carburanti nu scad in 2016”

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, anunta ca mult asteptata scadere a accizelor la carburanti nu va mai avea loc in 2016.

Noul Cod Fiscal prevedea o scadere a accizelor la carburanti cu 20% pentru anul viitor, dar respectivul amendament a fost scos din proiect de Comisia de buget a Senatului.

„Propunerea noastra, pentru a reduce acciza de anul viitor la combustibil, a fost eliminata de catre Senat. Mai exact de catre Comisia de buget. Asta inseamna pe buget un efort mai mic cu peste trei miliarde de lei”, a declarat Eugen Teodorovici.

Varianta Guvernului pentru Noul Cod Fiscal prevedea o reducere de pana la 20% a accizelor la carburanti. Daca prevederea respectiva trecea de Comisia de buget, am fi asistat la o scadere a pretului la pompa in conditiile in care, in 2013, carburantii s-au scumpit o data cu aparitia supraaccizei de 7 eurocenti pe litru.

In plus, Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, sustine ca impozitul pe dividende nu va fi eliminat. Totusi, exista si o veste buna. Respectivul impozit va scadea de anul viitor.

„In Senat s-a facut un amendament si s-a propus o impozitare cu 5% din 2016. Este totusi o scadere substantiala de la 16 la suta, cat e azi, la 5 la suta”, a mai spus ministrul Eugen Teodorovici, conform b1.ro.

author avatar
Cristi Ionita
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger