AcasăNewsMinistrul Finantelor: "Codul Fiscal ramane in forma deja adoptata"

Ministrul Finantelor: „Codul Fiscal ramane in forma deja adoptata”

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a anuntat, vineri, ca este exclus ca propunerea de Cod Fiscal sa mai sufere modificari, desi presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a refuzat sa promulge Codul si l-a retrimis in Parlament.

„Cred ca acest Cod Fiscal va ramane in forma deja adoptata de catre Parlament. Nu vad ce altfel de discutii ar mai putea sa fie pe masuri, nu vad neaparat care ar fi efectul puternic al aplicarii treptate a unor masuri. Eu sunt pentru a produce in economie toate acele efecte de care economia are nevoie, dar efecte considerabile. Pentru ca, altfel, o amagire a aplicarii treptate a unor astfel de masuri nu produce efectele scontate”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul Finantelor se lauda ca impactul reducerii CAS si cel al reducerii TVA la 9% pentru alimente si bauturi nealcoolice este unul pozitiv, desi se estima un puternic impact negativ.

Nu in ultimul rand, ministrul Finantelor a anuntat ca va mai avea o intrevedere cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, dupa ce acesta din urma a anuntat ca noul Cod Fiscal este inaplicabil „din cauza impactului pe care il va avea asupra Produsului Intern Brut reducerile de taxe si impozite”.

author avatar
Cristi Ionita
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger