AcasăNewsMinistrul Finantelor, despre legea falimentului personal: Decizia este la Parlament, nu la...

Ministrul Finantelor, despre legea falimentului personal: Decizia este la Parlament, nu la FMI

Prezent, miercuri, la Parlament, unde ar fi trebuit sa aiba loc o sedinta cu privire la problema romanilor care au credite in valuta, in contextul crizei francului elvetian, Darius Valcov a declarat ca decizia in privinta legii falimentului personal „este la Parlament, nu la FMI”, ca urmare oficialii Fondului vor trebui sa dezbata aceasta chestiune cu acest for legislativ, nu cu Executivul.

In conditiile in care reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) anuntasera, in legatura cu legea falimentului personal, ca vor un studiu de impact, inainte de a aproba proiectul privind insolventa persoanelor fizice, ministrul Finantelor a sustinut, miercuri, ca decizia in acest sens apartine Legislativului. „FMI-ul va trebui sa discute cu Parlamentul, si nu cu Guvernul. Si oricum, decizia este la Parlament, nu la FMI”, a afirmat social-democratul Darius Valcov.

Sedinta deputatilor din Comisia de Buget-Finante in care ar fi urmat sa fie analizata chestiunea conversiei creditelor din valuta in lei fost amanata, in aceasta dimineata, avand in vedere ca, in sala fiind doar 13 reprezentanti ai Camerei, nu a fost intrunit cvorumul necesar.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger