AcasăNewsMinistrul Finantelor: "Scadem TVA-ul la alimentele de baza inainte de 1 ianuarie...

Ministrul Finantelor: „Scadem TVA-ul la alimentele de baza inainte de 1 ianuarie 2016”

Prezent, miercuri, la sedinta saptamanala a Guvernului, Darius Valcov, ministrul Finantelor, a anuntat ca se pregateste scaderea TVA-ului la alimentele de baza.

Initial, se miza pe o scadere a TVA-ului la alimentele de baza de la 1 ianuarie 2016, conform noului Cod Fiscal, dar semnele din piata arata ca exista posibilitatea ca scaderea TVA-ului la alimentele de baza sa se faca inainte de termenul propus initial.

Concret, Darius Valcov, ministrul Finantelor, ne asigura ca acest lucru s-ar putea intampla chiar inainte de 1 noiembrie 2015. „Am purtat mai multe discutii cu diferiti comercianti si mi-au transmis ca, pentru ei, lunile noiembrie si decembrie sunt esentiale. In aceste conditii luam in calcul posibilitatea de a scadea TVA-ul la alimente de baza inca dinainte de 1 noiembrie 2015, pentru ca populatia sa nu-si amane comportamentul de consum, mai ales in lunile noiembrie si decembrie, care sunt luni de varf”.

Darius Valcov este sustinut in demersul sau de insusi premierul Victor Ponta. Acesta le-a transmis membrilor Guvernului urmatorul mesaj: „Va rog pe toti sa va uitati asupra implicatiilor pozitive si sa ajutam in acest efort de consens public pentru a adopta aceste masuri. Va asigur ca un program mai bun decat cel pe care l-am propus noi nu mai are nimeni in Romania. Important este ca dupa trei ani de munca putem sa facem si reducerea de TVA, sa luam si toate celelalte masuri propuse, iar pe termen mediu si lung sa ne bazam pe un plan si o strategie foarte clare de dezvoltare economica”.

author avatar
Cristi Ionita
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger