AcasăNewsMinistrul Justitiei: "Trebuie sa intelegem ca inchisoarea nu este hotel"

Ministrul Justitiei: „Trebuie sa intelegem ca inchisoarea nu este hotel”

Avalansa de arestari cu nume efectuate in ultima perioada au adus intr-o lumina proasta unitatile de cazare ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Tot mai multa lume se plange de conditiile in care sunt obligati sa traiasca arestatii, iar Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, le da dreptate intr-o oarecare masura.

„Cred ca am vazut aproape toate penitenciarele din Romania. Stiu cum arata si pot sa va spun ca, de foarte multe ori, inchisoarea din Romania este la limita demnitatii umane. Insa efortul financiar este imens in momentul de fata. Nu este un efort pe care sa ni-l putem permite, indiferent de culoarea politica”, este mesajul transmis de Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei.

Nume importante precum Elena Udrea sau Monica Iacob Ridzi s-au plans de conditiile descoperite in arest, insa Robert Cazanciuc are un raspuns pe masura: „Trebuie sa intelegem ca inchisoarea nu este hotel. Nu putem sa oferim servicii de trei sau mai multe stele. Inchisoarea are un cu totul alt scop, nu e ca si cum ai merge intr-o vacanta, intr-un sejur. In plus de asta nu pot sa nu remarc ca exista foarte multi oameni care au ajuns intr-o situatie dificila si care au avut ocazia sa faca ceva pentru sistem, dar din pacate nu au facut”.

Robert Cazanciuc anunta ca Administratia Nationala a Penitenciarelor are nevoie de peste un miliard de euro pentru a construi penitenciare noi sau pentru a le aduce pe cele vechi la conditiile existente in tarile dezvoltate din Uniunea Europeana. Astfel, ministrul Justitiei anunta ca „este greu de crezut ca lucrurile se vor schimba radical prea curand”.

author avatar
Cristi Ionita
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger