AcasăNewsMinistrul Sorin Cimpeanu da asigurari: "Toti elevii vor avea manuale"

Ministrul Sorin Cimpeanu da asigurari: „Toti elevii vor avea manuale”

Luni incepe un nou An Scolar, iar situatia din teritoriu pare sa fie una extrem de delicate.

Din considerente organizatorice exista posibilitatea ca multi copii sa inceapa Anul Scolar cu manuale invechite. Insa ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, da asigurari ca situatia nu este atat de neagra.

„Manualele de clasa a IV-a nu puteau fi inlocuite pentru ca programa scolara noua intra in vigoare abia din Anul Scolar 2016-2017. La clasa a III-a si la celelalte clase, toti elevii vor avea manuale. Dupa preluarea mandatului, in data de 13 ianuarie 2015, am publicat in Monitorul Oficial programa scolara pentru clasa a III-a. Trebuiau lasate sase luni pentru depunerea ofertelor… Din pacate, atata vreme cat manualul scolar va fi privit ca un bun de oricare alta natura si nu ca un bun national, aceasta problema nu va fi rezolvata. In acest an, toti elevii vor avea manuale. Cand am lansat licitatia pentru 126 manuale, s-au prezentat doar pentru 23 de manuale ofertanti, dintre care patru au avut oferte neconforme. Pana nu schimbam legislatia pentru a reglementa manualul scolar, aceasta problema nu va fi rezolvata. Vom initia o lege care sa reglementeze manualul scolar, asa cum este privit si in alte tari. Este primul an cand am reusit sa alocam o suma pentru achizitia manualelor cel putin la nivelul disciplinelor de Bacalaureat pentru elevii de clasa a XI-a si a XII-a”, a fost mesajul transmis de ministrul Educatiei.

De asemenea, acuzat ca a schimbat structura Anului Scolar tarziu, Sorin Cimpeanu a tinut sa precizeze ca „nu este prea tarziu, atata vreme cat am schimbat structura Anului Scolar inainte ca Anul Scolar sa inceapa. Am initiat un sondaj de opinie care a relevat faptul ca parintii nu vor sa inceapa Anul Scolar mai devreme. Si cum s-a solicitat prelungirea vacantei de iarna, care se va incheia pe 9 ianuarie, si nu pe 2 ianuarie, a trebuit sa prelungim Anul Scolar in vara, astfel ca Anul Scolar 2016-2017 va incepe tot in jur de 15 septembrie si nu mai devreme. Alta varianta era sa reducem numarul de cursuri si daca vrei sa ai educatie eficienta, de calitate, nu poti sa reduci numarul de cursuri”.

author avatar
Cristi Ionita
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger