AcasăNewsMinistrul Transportului, Ioan Rus: Vreau sa aduc pe profit toate companiile din...

Ministrul Transportului, Ioan Rus: Vreau sa aduc pe profit toate companiile din subordinea Ministerului

Noul ministru al Transportului, Ioan Rus, sustine ca obiectivul sau este acela de a aduce pe profit toate companiile aflate in subordinea ministerului si spune ca e anormal faptul ca foarte multe dintre ele sunt pe pierdere avand in vedere dotarile de care dispun unele dintre ele.

Ioan Rus a vizitat, marti, Aeroclubul Romaniei, Autoritatea Aeronautica Civila si Aeroportul Henri Coanda, in cadrul unui program de intalniri care cuprinde companiile aflate in subordinea Ministerului Transporturilor (MT).

„Fata de rapoartele care ajung la mine, cu fiecare am discutat la fata locului despre ce probleme au si ce solutii au la problemele identificate de dansii. Pe o parte din aceste probleme am cerut rapoarte suplimentare, astfel incat sa eliminam neajunsurile care au existat pana acum, daca au existat, in activitatea acestor companii. Studiem la nivelul ministerului, permanent, evolutia fiecarei companii. Obiectivul meu este acela de a duce fiecare companie din MT pe profit, dat fiind faptul ca extrem de multe dintre ele sunt pe pierdere, lucru anormal cu dotarile pe care unele le au, unele nu le au si trebuie imbunatatite, si anormal in contextul economic actual”, a declarat seful de la Transporturi, dupa vizita la Aeroportul Henri Coanda, citeaza romaniatv.net.

El a subliniat ca este dificil sa existi pe o piata concurentiala daca nu ai profit. „Este foarte greu sa stai in piata, indiferent ca te numesti CFR Calatori, TAROM sau CFR Marfa sau transport naval sau maritim, intr-o piata concurentiala, este foarte complicat sa existi daca nu functionezi pe profit. Prin masuri interne vom reusi sa facem acest lucru si, prin masuri aditionate masurilor noastre, vom reusi sa le dam viata (companiilor cu pierderi aflate in subordinea MT – n.r.)”, a explicat Rus.

Ministrul a adaugat: „Incep sa inteleg ce se intampla si inteleg si ceea ce ar trebui facut. Experienta de business am, educatia pe partea aceasta este una nemteasca, mai degraba, dat fiind faptul ca tot timpul am avut reprezentanta unor firme germane in special si nu numai, cred ca mai pricep cate ceva si voi reusi impreuna cu colegii mei care conduc aceste companii sa le punem pe picioare”.

author avatar
Alina Costache
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger