AcasăNewsNababul din asigurari, incatusat de DNA

Nababul din asigurari, incatusat de DNA

Aflat de multa vreme in atentia procurorilor anticoruptie, fostului vicepresedinte al ASF, Daniel Tudor, i s-a infundat abia acum. Nababul din asigurari a fost retinut, ieri, pentru luare de mita. A cerut trei milioane de euro si a primit 300.000 de mii. Iar astazi ar putea primi 30 de zile de arest din partea judecatorilor.

In acelasi dosar, este urmarita penal si fosta sotie a lui Tudor, senatoarea Anca Doina Tudor, dar si Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului (retinut si el).

Ce spun procurorii

Catalogat pana acum doi ani drept bugetarul cu cel mai mare salariu din Romania, Daniel Tudor este acuzat de luare de mita. „In perioada martie – mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Tudor Daniel George, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri”, se spune in comunicatul DNA. Suma de bani amintita mai sus a fost remisa lui Tudor in trei transe de cate 100.000 euro,” o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani”. „De precizat este faptul ca initial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro”, spune DNA. Surse din ancheta sustin ca Daniel Tudor ar fi primit spaga de la proprietarul Carpatica Asigurari, Ilie Carabulea.

Avere mare si controversata

Cu o avere impresionanta, Daniel Tudor  este cunoscut in piata asigurarilor pentru afacerile cu cantec pe care le-a intermediat. Tudor a infiintat companii de asigurari, le-a vandut, a cumparat si a rascumparat active si s-a implicat activ in deciziile statului din acest domeniu extrem de banos si controversat. Pana in anul 2005, Daniel Tudor era un jucator destul de nesemnificativ pe piata asigurarilor din Romania, conducea compania RAI Asigurari, pe care o infiintase in 1992, dupa ce initial a lucrat in Belgia ca broker de asigurari. RAI Asigurari era o companie minuscula, in comparatie, sa spunem, cu Asirom. Dupa un timp il cunoaste pe Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii in guvernul Tariceanu, care, alaturi de alti prieteni,  precum Dan Motreanu, i-a netezit lui Daniel Tudor conexiunile la varful Puterii. Mai mult, prietenia dintre Atanasiu si Daniel Tudor s-a consfiintit chiar in fata altarului. “Tase” l-a avut nas de cununie pe Tudor la casatoria cu Laura Bijboaca.

S-a casatorit in secret cu fina

Doina Tudor

Viata personala a lui Daniel Tudor seamana mult cu cea profesionala: la fel de controversata. In 2013 divorteaza de senatoarea Anca Doina Tudor pentru a se casatori in secret cu amanta de varsta apropiata cu fiica fostului nabab. Nimeni alta decat fina lui, femeia a carui copil chiar cuplul Tudor il nasise cu mult timp ca cei doi sa inceapa o poveste de amor ascunsa de ochii lumii. Vorbim despre o relatie cu cea care i-a fost inclusiv consiliera pe parcursul mandatalui la ASF, Ramona Gunata.

Ramona Gunata

Fosta Miss in 2005, tanara a trecut si ea printr-un divort de sotul turc de dragul lui Daniel Tudor.

author avatar
Andrei Coman
2.520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger