AcasăNewsNATO are o multime de dovezi ale prezentei militare ruse in estul...

NATO are o multime de dovezi ale prezentei militare ruse in estul Ucrainei

Rusia neaga in continuare orice implicare in conflictul din Ucraina orientala

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat intr-un interviu acordat ziarului rusesc Novaia Gazeta ca Alianta se afla in posesia unei mari cantitati de informatii care dovedesc prezenta trupelor rusesti in Donbas.

Rusia neaga in continuare orice implicare in conflictul din Ucraina orientala

”Dovezile vin una dupa alta, inclusiv dovezi care se bazeaza pe datele culese de serviciile noastre de informatii”, a declarat Jens Stoltenberg, citat de agentia Unian. ”Multe fotografii au fost publicate insa daca opinia publica nu crede vorbele noastre, serviciile noastre de informatii, atunci pot sa afle din mass-media, atat cea rusa cat si cea straina”, a adaugat secretarul general al NATO. Intrebat despre pozitia Moscovei, care a negat cu obstinatie orice implicare in conflictul din estul Ucrainei, Stoltenberg a replicat ca Rusia a avut aceeasi tactica si atitudine atunci cand a anexat Crimeea. ”Pozitia de astazi a Moscovei imi aminteste de situatia in care guvernarea rusa incerca sa nege ca a trimis trupe in Crimeea. Ei au trimis acolo soldati in uniforme nemarcate si au spus ca nu au existat soldati rusi in Crimeea. Si abia numai dupa ce au anexat Crimeea au admis ca a existat participarea directa a armatei ruse”, a spus Stoltenberg. Potrivit acestuia, NATO dispune de o mare cantitate de informatii furnizate de diverse servicii de informatii care dovedesc prezenta militara a Rusiei in Ucraina orientala. Stoltenberg a insistat ca largirea prezentei NATO in estul Europei este o ”masura defensiva” in fata agresiunii rusesti.

Suedia are un plan de actiune in fata agresiunii Moscovei

Stockholm se declara pregatit impotriva ”provocarilor din partea rusilor”. Suedia dispune in acest sens de un plan de actiune in cazul unei eventuale agresiuni rusesti, a declarat primul ministru suedez Stafan Lofven, in ajunul exercitiilor militare internationale 2015 Arctic Challenge, informeaza Sputnik. ”Armata noastra are mereu un plan de actiuni si de masuri de intreprins in caz de provocare aeriana din partea rusilor. Totul depinde de situatia concreta”, a declarat seful guvernului suedez.

Germania si Franta vor sa ”intimideze” Rusia cu blindate noi

Potrivit cotidianului Die Welt, situatia din Ucraina a determinat autoritatile germane sa-si revizuiasca politica militara, in special cea legata de blindatele de lupta, in conditiile in care Bundeswehr-ul a redus numarul tancurilor Leopard 2 de la 2.125 la 225 unitati, care nu au participat pana acum la niciun conflict militar. Ca raspuns la noile blindate T-14 Armata rusesti, guvernul a realizat ca nu numai eforturile diplomatice sunt suficiente in fata politicii Rusiei, ci si ”intimidarea” militara. Sub presiunea parlamentului, ministrul german al Apararii a decis sa suplimenteze cu 100 de unitati numarul tancurilor Leopard 2 si modernizarea flotei, inclusiv elaborarea unui nou vehicul de lupta in comun cu Franta.

Depardieu: ”Sunt gata sa mor pentru Rusia”

Intr-un interviu acordat Vanity Fair, celebrul actor a declarat: ”Sunt gata sa mor pentru Rusia pentru ca acolo oamenii sunt puternici. Nu vreau sa mor ca un idiot in actuala Franta”.  Starul francez si-a declarat astfel inca odata dragostea pentru tara adoptiva, spunand ca ”nu se mai simte francez” si nu mai impartaseste ”valorile Frantei”. Dupa ce s-a instalat oficial in Rusia, actorul, cetatean rus de peste doi ani,  a criticat constant tara sa natala, ”revoltat” de planurile guvernului francez privind impozitele. Depardieu si-a pastrat insa si cetatenia franceza.

O grupare pro-Kiev cere 300.000 de dolari pentru uciderea liderului separatist Alexei Mozgovoi.

Combatantii gruparii pro Kiev ”Tini” (Umbrele) au cerut o recompensa de 300.000 de dolari guvernului ucrainean pentru uciderea liderului  militar separatist din Lugansk, Alexei Mozgovoi, acum patru zile. ”Mozgovoi si alte trei persoane au fost ucisi in explozia a doua mine antipersonal MON-50, la 18.48 (…) Trei alte persoane au fost eliminate cu  doua pusti Kalasnikov (…) O recompensa de 300.000 de dolari a fost pusa pe capetele lor(…) daca ati promis, platiti”, a scris pe Facebook Alexandr Gladky, seful ”Tini”.

 

author avatar
Tudor Borcea
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger