AcasăNewsNicio surpriza la Kremlin. Putin vrea un nou mandat de presedinte!

Nicio surpriza la Kremlin. Putin vrea un nou mandat de presedinte!

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a anuntat ca nu exclude posibilitatea de a candida la alegerile prezidentiale din 2018.

Liderul de la Kremlin, aflat deja la al treilea mandat, sustine ca nu si-a indeplinit toate obiectivele pe care si le propusese si vrea al patrulea mandat pentru a detine puterea pana in 2024.

Totusi, Putin sustine ca, inainte de a-si depune eventuala candidatura, va analiza contextul general si va decide in functie de starea de spirit pe care o va avea la momentul respectiv.

„Da, este posibil sa ma prezint la alegerile din 2018. Nu stiu insa, la momentul actual, daca acest lucru se va intampla sau nu. Voi analiza contextul general, sentimentul meu profund si starea mea de spirit, inainte de a decide”, a declarat Vladimir Putin.

Politicianul de 62 de ani sustine ca nu vrea sa fie presedinte pe viata, „pentru ca nu este bine pentru tara”. Cu toate acestea, Putin a reusit sa dribleze constitutia, care fixeaza numarul de mandate la doua consecutive, iar in perioada 2008-2012, dupa primele doua sale mandate prezidentiale, a ramas la putere in calitate de premier, profitand ca presedinte a devenit bunul sau prieten Dmitry Medveded.

In 2012, Putin a redevenit presedintele Rusiei, obtinand chiar o modificare a Constitutiei, respectiv majorarea mandatului prezidentiale de la patru la sase ani.

author avatar
Cristi Ionita
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger