AcasăNewsNicusor Constantinescu cere anularea deciziei de arestare preventiva

Nicusor Constantinescu cere anularea deciziei de arestare preventiva

Avocatii presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a cerut in instanta anularea deciziei de arestare preventiva, cerere care se va judeca abia in cursul lunii viitoare.

Cererea de anulare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care s-a dispus arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu urmeaza sa se judece in 12 septembrie, la Tribunalul Bucuresti.

Avocatii lui Nicusor Constantinescu au declarat ca au fost invocate sentintele Tribunalului Bucuresti si ale Curtii de Apel Bucuresti, instante care au luat decizii contradictorii, prin patru incheieri distincte, in baza acelorasi acte medicale, scrie digi24.ro.

Potrivit unor surse judiciare, pana in prezent nu a fost transmis catre Interpol un mandat international de arestare pe numele presedintelui suspendat al CJ Constanta. Astfel, avocatii lui Nicusor Constantinescu sustin ca nu se va putea emite acest mandat pana in momentul in care nu se va judeca cererea de revocare a deciziei privind arestul preventiv.

In 7 august, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventiva, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia in acest sens luata de Tribunalul Capitalei. Decizia de arestare preventiva a fost luata in dosarul in care procurorii il acuza pe Constantinescu ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

author avatar
Alina Costache
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger