AcasăNewsNinsori abundente in Romania! Uite care sunt regiunile unde iarna s-a reinstalat!

Ninsori abundente in Romania! Uite care sunt regiunile unde iarna s-a reinstalat!

Iarna a revenit in forta in Romania, iar ninsorile abundente si gheata de pe carosabil dej au inceput sa faca probleme pe mai multe drumuri nationale din tara.

Zonele cele mai afectate sunt nordul si vestul tarii, soferii masinilor de mare tonaj intampinand probleme in Pasul Gutai, din cauza ghetii, iar traficul de pe DN 18B, la iesirea din Baia Mare, este blocat din cauza a doua TIR-uri care au derapat. Dificultati sunt si pe DN7, in Pasul Tihuta, care leaga Moldova de Transilvania, din cauza ninsorilor viscolite, stratul de zapada atingand si 10 centimetri.

Pe drumurile din Bistrita-Nasaud se circula cu dificultate, drumarii actionand cu antiderapante inca de la primele ore ale diminetii. Pe DN 18, in judetul Maramures, traficul rutier pentru vehiculele de mare tonaj a fost restrictionat, masa totala maxima autorizata fiind de 7,5 tone.

„Politia Rutiera a instalat un filtru de control pe DN 18, iar masinile cu tonaj de 3,5 tone n-au acces in Pasul Gutai pana la curatarea completa a drumului. Masura opririi traficului pentru camioanele de tonaj a fost luata pentru a preintampina posibile incidente pe cei 22 kilometri de drum montan din Pasul Gutai”, a declarat o sursa din cadrul Politiei.

Ninsori abundente au cazut si in judetele Suceava si Timis, unde gheata de pe carosabil creeaza probleme in trafic. In Suceava, pe DN 17, o duba a ajuns in sant dupa ce a derapat.

author avatar
Alina Costache
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger