AcasăNewsNissan Bladeglider: o sportiva electrica pentru 2020

Nissan Bladeglider: o sportiva electrica pentru 2020

Nissan considera ca in 2020 vor exista conditiile pentru lansarea unui model sportiv integral electric. Conceptul neconventional Bladeglider ar putea fi marea surpriza.

Aproape toate masinile electrice disponibile pe piata fac parte din segmente destinate publicului larg, pentru care principalul obiectiv este sa se deplaseze rapid si economic. In schimb, modelele sportive au o nisa aparte si reprezinta alegerea ideala pentru cei care pun accentul pe performanta.

Nissan a prezentat Bladeglider un prototip sportiv cu motor electric si o punte fata ingusta, care ar putea reprezenta un punct de plecare pentru un viitor model electric sportiv.

Bladeglider are doua motoare de 130 kW pentru fiecare roata care genereaza 268 de cai putere si un cuplu motor de 707 Nm. Cu o masa totala de numai 1300 de kilograme, aceste resurse sunt suficiente pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 5 secunde si pentru a atinge o viteza maxima putin mai mare de 190 km/h. Energia este furnizata de cinci module litiu-ion cu o capacitate de 220 kW, racite printr-un sistem special gandit de inginerii de la Williams.

author avatar
Catalin Dumitrescu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger