AcasăNewsNoi probleme cu cardul de sanatate. Sistemul s-a blocat din nou

Noi probleme cu cardul de sanatate. Sistemul s-a blocat din nou

De cateva ore bune, mai exact de dimineata, cardul national de sanatate nu poate fi utilizat. Totul, ca urmare a faptului ca sistemul informatic e blocat.

Problema a aparut de la primele ore ale zilei si a fost resimtita din plin de catre pacientii care au ajuns, de exemplu, la cabinetul medicului de familie cu o problema pe care sperau sa o rezolve cat mai rapid cu putinta.

De altfel, situatia cardului nefunctional nu le e straina reprezentantilor Casei Nationale de Asigurati de Sanatate. Din directia institutiei s-a anuntat oficial, prin intermediul unui comunicat, faptul ca s-au constatat aceste probleme tehnice inca de la ora 8 si 30 de minute. Da atunci, sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate e indisponibil.

Reprezentantii CNAS mentioneaza, insa, faptul ca, pana la rezolvarea acestei situatii, „confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline”.

Dupa cum foarte multi pacienti isi amintesc, din pacate, problema nu e deloc singulara. Inca de anul trecut, cand a fost implementat acest sistem al prezentei la medic pe baza de card, situatiile de genul celei intalnite astazi nu sunt deloc singulare. Periodic, sistemul se blocheaza timp de cateva ore.

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger