AcasăNewsNou val de ploi. Cod portocaliu pentru Caras-Severin, Mehedinti si Dolj. Cod...

Nou val de ploi. Cod portocaliu pentru Caras-Severin, Mehedinti si Dolj. Cod galben in alte 5 judete!

Judetele afectate deja de inundatiile din ultimele doua zile nu vor fi ocolite de ploi nici in urmatorul interval. Meteorologii informeaza ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata in opt judete din vestul si sud-vestul tarii, motiv pentru care au emis avertizari Cod portocaliu si galben, valabile pana vineri dimineata.

Locuitorii zonelor respective nu primesc, asadra, vesti de natura sa ii linisteasca. Precipitatiile care vor acoperi, incepand de miercuri noapte, in judetul Caras-severin, continuand sa cada, pe parcursul zilei de joi, si in judetele Dolj si Mehedinti, toate trei aflandu-se sub incidenta unui COD PORTOCALIU de ploi torentiale, in intervalul 31 iulie, ora 03 – 1 august, ora 03. Sunt prognozate precipitatii locale de 40-50 l/mp, posibil si peste 70 l/mp, insa izolat.

Timisul, Hunedoara, Gorjul, Valcea si Oltul intra si ele, de joi dimineata, de la ora 3, sub Cod galben de precipitatii. In judetele situate in vestul si sud-vestul tarii vor cadea ploi torentiale de 20-25 l/mp, izolat si 50 l/mp. In Banat, Oltenia si sud-vestul Transilvanie, aversele vor fi insotite de descarcari electrice, dar si de vant cu intensificari de scurta durata. Va ploua, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, in textul atentionarii, si in Muntii Banatului, dar si in vestul Carpatilor Meridionali.

Sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristina Stefan
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger