AcasăNewsNou val de vreme rea: lapovita, vant puternic si chiar ninsori

Nou val de vreme rea: lapovita, vant puternic si chiar ninsori

Chiar daca vestile rele despre vreme sunt anuntate intr-o zi de 1 aprilie, zi cunoscuta drept una a pacalelilor, lucrurile sunt cat se poate de reale. Specialistii de la ANM precizeaza ca, de miercuri la pranz si pana vineri, catre seara, in tara se vor semnala ploi, dar si lapovita si chiar ninsoare,  insa astfel de precipitatii sunt posibile doar in zona montana.

Informarea prin intermediul careia se anunta fenomenele meteo amintite va intra in vigoare peste cateva zeci de minute, mai precis la ora 13. Deja in Capitala se pot observa intensificari, insa meteorologii spun ca in tot intervelul mentionat vântul va avea intensificari in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi local 55-60 km/h, chiar si mai puternic de atat, in zona de munte, pe creste fiind posbil ca rafalele sa depaseasca 90 km/h.

Insa, conform specialistilor de la Administratia Nationala de Meterologie, nu doar acest fenomen isi va face simtita prezenta in majoritatea zonelor tarii, pana vineri, cel putin, ci si precipitatiile. In Maramures, Transilvania, Crisana si local in Moldova si in zonele deluroase este posibil sa cada precipitatii, insa slabe cantitativ. Acestea „vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, mai ales in noaptea de joi spre vineri (2/3 aprilie) si in cursul zilei de vineri (3 aprilie)”, conform ANM. Mai mult, la munte va ninge, mai insemnat indeosebi in Carpatii Orientali si Occidentali. Meteorologii informeaza ca, in urma acestor ninsori, se va depune un strat nou de zapada, dar si ca „vor fi si intervale in care ninsoarea va fi viscolita”.

Informarea este valabila pana vineri, 3 aprilie, la ora 18.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger