AcasăNewsNou cutremur de suprafata, sambata, in Romania!

Nou cutremur de suprafata, sambata, in Romania!

Dupa seria de trei miscari telurice care au avut loc in tara, in cursul zilei de joi, si sambata s-a constatat ca pamantul s-a miscat, in zona Moldovei, de aceasta data in judetul Vaslui.

Seismul a avut loc la primele ore ale zilei, respectiv cu doar cateva minute inainte de ora 5, si a fost unul de suprafata, drept urmare de intensitate redusa. Cutremurul a avut, conform datelor facute publice de catre reprezentantii Institutului National de Fizica a Pamantului, magnitudinea 2.3 pe Richter si a fost inregistrat de aparate la o adancime de doar doi kilometri.

Dupa cum mentionam anterior, in decursul zilei de joi, mai exact in prima zi a lunii octombrie, au avut loc trei seisme, de 3.1 grade pe Richter, produs in Buzau, respectiv 2.7 si 2.8 grade, ambele avand loc in judetul Vrancea.

Insa cea mai puternica miscare telurica inregistrata in tara in ultima perioada ramane cel de pe 29 septembrie, in aceeasi zona sesmica Vrancea. Cutremurul a avut 4.1 pe scara Richter si a fost inregistrat la o adancime de 121 de kilometri.

author avatar
Cristina Stefan
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger