AcasăNewsNu uitati! In noaptea de sambata spre duminica (28/29 martie) trecem la...

Nu uitati! In noaptea de sambata spre duminica (28/29 martie) trecem la ora de vara!

Daca va intrebati cand anume se schimba ora, pentru ca aveti idee ca se trece la ora de vara candva la sfarsitul lunii martie, va lamurim noi! In ultimul week-end al lui Martisor, mai exact in aceasta noapte, de sambata spre duminica, se trece la ora de vara, iar ceasurile se dau cu o ora inainte.

Se apropie sezonul cald, ziua a devenit mai lunga si, ca urmare, ne bucuram de mai multa lumina naturala. Odata cu trecerea la ora europeana de vara, marcata in acest an in noaptea de 28 spre 29 martie, ora 3 va deveni ora 4. Ca urmare, in aceasta noapte toata lumea va dormi mai putin!

E important de precizat ca, in cazul in care folositi telefonul mobil drept ceas desteptator si nu aveti optiuni in asa fel incat ora sa se configureze automat, e bine sa tineti cont si sa faceti aceasta modificare, inainte de a merge la somn, pentru a nu avea, duminica, surpriza ca ajungeti la vreo intalnire la o alta ora decat cea programata!

Va mai spunem ca, odata cu trecerea la ora de vara, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si ora Universala, cunoscuta drept GMT, va fi nu de doua, ci de trei ore. Mai trebuie precizat ca trecerea la ora de iarna, cand ceasurile se vor da inapoi cu o ora, iar ora 4 va deveni ora 3, se va produce in ultima duminica a lunii octombrie.

Sursa foto: agenda.ro

author avatar
Cristina Stefan
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger