AcasăNewsO boala ”misterioasa” in Nigeria ucide in 24 de ore

O boala ”misterioasa” in Nigeria ucide in 24 de ore

Deocamdata, testele de laborator au exclus Ebola sau alte boli virale

23 de persoane au fost infectate, intre care 18 au murit, in urma contactarii unei maladii necunoscute in nord-estul tarii, a declarat un responsabil al statului Ondo, Dayo Adeyanju.

Deocamdata, testele de laborator au exclus Ebola sau alte boli virale

Anterior, purtatorul de cuvant al autoritatilor din Ondo, Kayode Akinmade, a declarat ca ”misterioasa maladie a aparut in urma cu o saptamana in orasul Ode-Irele”. Simptomele sunt durerile de cap, tulburari de vedere care pot ajunge pana la orbire, pierderea in greutate, pierderea cunostintei, urmate de deces in 24 de ore. Testele efectuate nu au indicat o maladie virala, in special Ebola, care a facut ravagii in estul Africii. Specialisti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii s-au deplasat la Ode-Irele pentru investigatii. Un purtator de cuvant al ONU a precizat ca o prelevare de fluide corporale ale victimelor a fost deja efectuata la spitalul universitar din Lagos si ca ”analizele se afla in curs”. Potrivit lui Kayode Akinmade, in afara de decesele inregistrate, nu s-au constatat altele si maladia nu s-a propagat.

Ieri, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a indicat ca posibila cauza a deceselor o otravire cu pesticide, a informat purtatorul de cuvant al OMS, Gregory Haertl, citat de BBC.

author avatar
Tudor Borcea
2.371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger