AcasăNewsO echipa de experti FMI discuta cu oficiali din Ministerul de Finante,...

O echipa de experti FMI discuta cu oficiali din Ministerul de Finante, despre rectificarea bugetara

O echipa de experti ai Fondului Monetar International discuta, marti, la Bucuresti, cu oficiali din Ministerul Finantelor despre prima rectificare a bugetului statului pe anul 2014.

Expertii FMI au sosit luni la Bucuresti, iar marti au inceput documentarea si discutiile la minister, pe tema rectificarii bugetului de stat pe anul in curs, noteaza antena3.ro. Pe 25 iulie, Ministerul Finantelor urmeaza sa publice datele privind executia bugetului general consolidat pe primul semestru din 2014.

Potrivit Ministerului Finantelor, in primele cinci luni ale anului 2014, a avut loc o consolidare fiscala de 0,8% din PIB fata de primele cinci luni din 2013, respectiv o reducere a deficitului de 5 miliarde de lei, ceea ce creeaza premisele incadrarii in tinta de deficit pe ansamblul anului 2014.

In prezența expertilor FMI se va face si rectificarea bugetara, urmand ca fonduri sa fie mutate de la un minister la altul pentru a compensa reducerea CAS. Reducerea contributiilor sociale de la 1 octombrie este un alt subiect de interes actual, bugetele ministerelor fiind puse sub semnul intrebarii.

author avatar
Alina Costache
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger