AcasăNewsO noua amenintare! Putin „se teme” ca scenariul din Ucraina se poate...

O noua amenintare! Putin „se teme” ca scenariul din Ucraina se poate repeta in Letonia

Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat ca prorusii din Letonia se pot revolta si scenariul din Ucraina sa se repete!

Nave, submarine rusesti, observate in Marea Baltica

„Populatia rusa numeroasa din Letonia este ingrijorata de o eventuala lovitura de stat in Letonia, de tipul celei din Ucraina, iar eu le impartasesc ingrijorarea”, a declarat Peskov pentru BBC.

 

Dialogul lui Peskov cu reporterul BBC a urmat exact „scenariul” Kremlinului: Rusia nu face nimic, Occidentul face numai rele si Moscova trebuie sa se apere, sa raspunda intr-un fel. „Daca este orchestrata o lovitura de stat si Bruxelles-ul accepta noua guvernare, va fi un real pericol pentru Letonia”, a declarat Peskov. „Fiecare tara trebuie sa-si protejeze interesele. Avem linii rosii trasate in Europa si speram ca partenerii nostri vor intelege unde sunt acestea trasate”. Semnalul de alarma cu privire la o eventuala interventie militara a rusilor in „stil Crimeea” l-a trasat ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics. „Navele de razboi ale Rusiei sunt tot mai des vazute in Marea Baltica. Am auzit si de misteriosul submarin din apele Suediei. Nu ne panicam, NATO ne-a asigurat ca nu avem de ce sa ne temem de Rusia”, a declarat Rinkevics. Peskov spune ca tocmai exercitiile militare ale NATO in Marea Baltica „enerveaza Rusia”.

 

„Vom tensiona situatia tot atat de mult cu cat ne sunt tensionate interesele nationale. Cu cat acestea vor continua sa fie in pericol, cu atat vom reactiona la pericolele externe. Nu vrem Razboi Rece, dar interesele noastre nationale primeaza”. In legatura cu trupele ruse din estul Ucrainei, Peskov s-a vazut nevoit sa repete „a mia oara” ca Rusia n-are oficial militari in Ucraina. Ar cam fi niste fosti militari, dar netrimisi de nimeni.

author avatar
Adina Mutar
1.686 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger