AcasăNewsOFICIAL! Grecia a intrat in incapacitate de plata. Premierul Tsipras face un...

OFICIAL! Grecia a intrat in incapacitate de plata. Premierul Tsipras face un pas in spate!

Reprezentantii Fondului Monetar International au anuntat, in mod oficial, ca Grecia a intrat in incapacitate de plata.

Asta dupa ce grecii nu au onorat plata unei rate de 1,6 miliarde de euro dintr-un imprumut pe termen lung obtinut de la FMI.

Grecia este prima tara dezvoltata care intra in incapacitate de plata fata de FMI si nu mai are acces la resursele financiare ale institutiei respective.

Premierul Alexis Tsipras, care a incercat sa joace tare in negocierile cu FMI si cu liderii UE, a dat semne ca este dispus sa faca un pas in spate.

Conform Financial Times, Tsipras a acceptat, miercuri, o mare parte dintre conditiile puse de creditorii externi in speranta ca va obtine o prelungire de doi ani a rambursarii imprumutului.

Intre timp, in Grecia populatia este tot mai nemultumita. Pensionarii au format cozi la banci, iar cei mai multi dintre greci isi fac provizii alimentare.

Este de asteptat ca grecii sa voteze, la referendumul de duminica, impotriva planului de austeritate, dar se spera la gasirea de solutii pentru mentinerea Greciei in zona euro.

De remarcat ca situatia Greciei este cea mai grea lovitura incasata de FMI de la cazul din 2001, cand Zimbabwe a intrat in incapacitate de plata.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger