AcasăNewsOFICIAL: Senatorul PSD Alexandru Mazare, urmarit penal pentru mita si fals in...

OFICIAL: Senatorul PSD Alexandru Mazare, urmarit penal pentru mita si fals in declaratii

Senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, Radu Mazare, a fost instiintat, joi, ca este urmarit penal pentru mita si fals in declaratii.

Senatorul a fost audiat timp de mai multe ore de procurorii DNA, iar finalul intalnirii i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si invinuirile ce i se aduc.

Implicat in dosarul in care fratele sau, Radu Mazare, este cercetat pentru luare de mita, Alexandru Mazare este urmarit si el penal pentru mita si fals in declaratii.

Conform procurorilor DNA, Alexandru Mazare nu a trecut, in declaratia de avere, un cont avut la o banca din Israel in care a primit, in doua transe, suma totala de 80.000 de euro. Procurorii sustin ca banii respectivi reprezinta o parte din mita de 175.000 de euro incasata de Radu Mazare de la afaceristul israelian Avraham Morgenstern pentru a-l ajuta pe acesta sa castige licitatia pentru construirea cartierului social Henri Coanda.

In plus, procurorii sustin ca Alexandru Mazare l-a ajutat pe Radu Mazare sa disimuleze provenienta banilor cu ajutorul unor firme offshore.

Alexandru Mazare nu poate fi arestat preventiv fara acordul Senatului, astfel ca formatiunile sunt intarziate. In schimb, Radu Mazare va aparea din nou in fata instantei, vineri, pentru a vedea daca va fi arestat preventiv. Procurorii DNA au facut recurs la decizia magistratilor de a-l cerceta pe Radu Mazare in libertate, sub control judiciar.

sursa foto: replicaonline.ro

author avatar
Cristi Ionita
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger