AcasăOldBAC 2011 A inceput proba scrisa pentru Bacalaureat: Limba si literatura romana

BAC 2011 A inceput proba scrisa pentru Bacalaureat: Limba si literatura romana

Bac 2011 Limba si literatura romanaBac 2011 Limba si literatura romana foto:comunagalbinasi.wordpress.com

Luni incepe prima proba scrisa din cadrul Bacalaureatului 2011: examenul de Limba si literatura romana. Peste 2.600 de politisti asigura ordinea si siguranta publica in preajma celor 1.422 de unitati de invatamant unde se sustin examenele, potrivit Mediafax. Incepand din acest an, elevii care vor fi prinsi copiind la vreuna dintre probe nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni, iar candidatii au dreptul sa sustina examenul, fara taxa, de cel mult doua ori.

Bac 2011 Limba si literatura romana
Bac 2011 Limba si literatura romana foto:comunagalbinasi.wordpress.com

„Ce ati vazut in vami veti vedea si in Educatie”, avertiza in urma cu o luna ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizand ca examenul este aproape identic cu cel de anul trecut, modificarile fiind minore si vizand prevenirea fraudei.

Calendarul Examenului de Bacalaureat 2011

6-8 iunie      Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A (proba orala)

8-10 iunie    Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B (proba orala)

13-17 iunie  Evaluarea competentelor digitale – proba D (proba scrisa/practica)

20-23 iunie  Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C (proba orala, scrisa si practica)

27 iunie        Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa

28 iunie        Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa

29 iunie        Proba obligatorie a profilului – proba E)c) (istorie pentru profilurile umanist, artistic, pedagogic – bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor activitati extrascolare -, educatie fizica si sport, teologic si matematica pentru celelalte profiluri) – proba scrisa

1 iulie           Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d)(geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic) – proba scrisa

3 iulie         Afisarea rezultatelor

4 iulie          Depunerea contestatiilor (orele 08:00 – 12:00)

5-7 iulie       Rezolvarea contestatiilor

8 iulie          Afisarea rezultatelor finale

Urmatoarea proba scrisa din cadrul Bacalaureatului este cea la Limba si literaura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care va fi sustinuta marti, 28 iunie. Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, proba scrisa, iar pe 1 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate in 3 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse pe 4 iulie, intre orele 8.00 si 12.00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 5 si 7 iulie, iar afisarea acestora in 8 iulie.

Inscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face intre 11 si 15 august, iar evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august, potrivit Agerpres. Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la limba materna, in zilele de 23 si 24 august la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august se va face evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise vor incepe in data de 29 august cu cea de limba si literatura romana, care va fi urmata in 30 august de cea la limba materna si in 31 august de proba obligatorie a profilului. In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii. Afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie pana la ora 16.00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie.

Politia Romana a anuntat ca politistii vor asigura masurile de ordine si siguranta publica la cele 1.422 de unitati de invatamant din intreaga tara in care va avea loc examenul. In acest sens vor actiona 2.686 de politisti (2.143 de la structurile de ordine publica, 466 de la structurile de politie rutiera, alaturi de 77 de specialisti din cadrul structurilor de investigatii criminale).

Sursa: hotnews.ro

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
2.315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger