AcasăNewsOradea: Un italian, cercetat pentru evaziune fiscala. Prejudiciu de aproape 40.000 de...

Oradea: Un italian, cercetat pentru evaziune fiscala. Prejudiciu de aproape 40.000 de euro

Un italian, administrator al unei firme din Oradea, si alte patru persoane banuite de evaziune fiscala de peste 300.000 lei in total si complicitate la evaziune fiscala au fost propuse pentru trimitere in judecata, dupa finalizarea anchetei efectuate de politistii de investigare a fraudelor.

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bihor arata ca politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) au finalizat miercuri cercetarile fata de o societate comerciala cu sediul in Oradea. Administratorul acesteia, un italian de 54 de ani, un barbat de 46 de ani, din comuna Paleu, banuiti de evaziune fiscala, si alti trei oradeni de 59, 30 si 34 de ani, banuiti de comiterea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala, au fost propusi pentru trimitere in judecata, potrivit unui comunicat al IPJ Bihor.

In perioada 2011 – 2012, cetateanul italian si barbatul de 46 de ani ar fi inregistrat, in mod repetat, in evidentele contabile ale respectivei firme oradene, facturi fiscale ce atestau in mod nereal cheltuieli aferente unor operatiuni de achizitii de materiale de constructii sau servicii de la trei societati cu comportament de tip ‘fantoma’, in numele carora ar fi actionat cele trei persoane care au fost cercetate pentru complicitate la evaziune fiscala. In realitate, facturile au fost inregistrate in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul provocat astfel, prin deducerea ilegala a TVA si, implicit, prin diminuarea impozitului pe profit, este de 178.795 lei in cazul societatii comerciale oradene si de 121.447 lei in cazul barbatului de 46 de ani din Paleu.

In cauza s-a aplicat sechestru asigurator asupra a 23 de terenuri apartinand celor in cauza, pana la acoperirea prejudiciului calculat de organele fiscale la suma totala de 300.242 lei.

Politistii au inaintat dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere in judecata a celor cinci persoane.

Foto: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger