AcasăNewsOscar Pistorius, cinci ani de inchisoare

Oscar Pistorius, cinci ani de inchisoare

Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru ca si-a ucis iubita in februarie anul trecut.

Dupa un proces care a durat circa un an si jumatate, Pistorius a scapat de cel mai important cap de acuzare, respectiv crima cu premeditare, pentru care ar fi putut primi 15 ani de inchisoare.

Totusi, Pistorius a fost condamnat, pentru ucidere din culpa, la cinci ani de inchisoare cu executare, dar si la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru un alt cap de acuzare, folosirea de arme de foc.

In februarie anul trecut, de Valentine’s Day, Pistorius s-a trezit, a auzit zgomote in baie, a crezut ca este un hot si a tras patru focuri prin usa inchisa.

Trei dintre gloante au lovit-o pe iubita sa, Reeva Steenkamp, un model in varsta de 29 de ani. Tanara a murit pe loc, iar Pistorius a fost retinut de fortele de ordine si eliberat pe cautiune.

Interesant este ca marti dimineata, imediat dupa anuntul verdictului in acest caz, Pistorius a fost ridicat de oamenii legii si dus la un penitenciar din Pretoria.

Oscar Pistorius (28 de ani) a fost de sase ori campion paralimpic. Atletul avea rezultate remarcabile in ciuda faptului ca ambele picioare i-au fost amputate de la genunchi in copilarie.

author avatar
Cristi Ionita
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger