AcasăNewsPamantul s-a cutremurat si in Vrancea

Pamantul s-a cutremurat si in Vrancea

(foto: iploiesti.ro)

Nu doar in Japonia s-a miscat pamantul, in cursul zilei de sambata, ci si in Romania. Din fericire, insa, seismele produse in zona Vrancea -doua la numar- au fost de intensitate mult mai redusa, comparativ cu cel inregistrat in statul nipon, si estimat la 7.8 grade pe Richter.

(foto: iploiesti.ro)

Cel mai recent dintre ele – de 2.4 grade pe Richter- a fost inregistrat de aparate in jurul pranzului, mai exact la ora 12.50, anunta specialistii Institutului National de Fizica a Pamantului. A fost vorba despre un cutremur de suprafata, ce s-a produs la o adancime de doar 28 de kilometri, chiar in judetul Vrancea.

Cu ceva ore inainte, mai precis la primele ore ale zilei de sambata, mai exact la 00.57 de minute, in judetul Buzau pamantul s-a miscat la o adancime de 113 kilometri. Sursa citata mentioneaza ca a fost vorba despre un seism de 2.7 grade pe scara Richter.

Tot in judetul Buzau, in zona Vrancea, s-a produs si cel mai puternic cutremur inregistrat de la inceputul anului. S-a intamplat pe 29 martie, cutremurul respectiv avand 4.9 grade pe Richter.

author avatar
Cristina Stefan
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger