AcasăNewsPAPA Francisc vrea “o Biserica saraca, pentru saraci”!

PAPA Francisc vrea “o Biserica saraca, pentru saraci”!

Papa Francisc a declarat la intalnirea cu jurnalistii, care a avut loc sambata, la Vatican, ca isi doreste foarte mult o biserica saraca pentru saraci.

Noul Papa a explicat ca numele de Francisc a fost ales dupa numele Sfantului Francisc din Assisi, protectorul saracilor. „Francisc este numele pacii, asa mi-a intrat in inima acest nume”, a explicat Suveranul Pontif.

„In timpul alegerii, ma aflam alaturi de arhiepiscopul din São Paulo Claudio Hummes, un mare prieten (…). Atunci cand lucrurile au devenit periculoase, el m-a consolat. Cand voturile (in favoarea mea) au atins doua treimi, m-a imbratisat si mi-a spus «Nu ii uita pe saraci!» Imediat, in legatura cu saracii, m-am gandit la Francisc din Assisi (…), omul saraciei, omul pacii”, a declarat Papa argentinian.

“As vrea atat de mult o Biserica saraca, pentru saraci”, le-a spus Suvernaul Pontif jurnalistilor, noteaza realitatea.ro.

Papa Francisc il va vizita sambata, pe 23 martie, pe Benedict al XVI-lea, la Castel Gandolfo, resedinta de vara a papilor, in apropiere de Roma, a anuntat Vaticanul, intr-un comunicat. Papa emerit locuieste la Gandolfo de cand a demisionat, de pe data de 28 februarie.

Papa argentinian i-a adus deja un omagiu Papei emerit Benedict al XVI-lea, pe care l-a contactat chiar de miercuri, din seara in care a fost ales.

author avatar
Alina Costache
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger