AcasăNewsPatroni de top luati la puricat de Politie si ANAF pentru un...

Patroni de top luati la puricat de Politie si ANAF pentru un prejudiciu de 30 de milioane de euro

146 de perchezitii au fost efectuate ieri in Bucuresti si 11 judete, fiind vizate 200 de firme si 90 de persoane suspectate de spalare de bani si evaziune in domeniile IT si constructii. Prejudiciul estimat de specialisti ai Politiei si Agentiei Nationale de Administare Fiscala (ANAF) se ridica la 30 milioane de euro.

Printr-o simpla semnatura a lui Videanu, Tiberiu Urdareanu s-a imbogatit rapid

Printre firmele perchezitionate se numara Zeus, Metabet, Erbasu, UTI, Strabag, Romsys si Total Network Solution. Surse din politie au relatat ca, in perioada 2011-2014, reprezentantii firmelor verificate ar fi creat circuite fictive pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat. „De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza, iar banii astfel obtinuti ar fi fost reintrodusi in circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare in baza unor documente fictive”, se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane.

Lipici la contracte cu statul

Tiberiu Urdareanu, patronul firmei UTI, este cel care a implementat in Bucuresti sistemul unic de taxare pentru transportul in comun, in anul 2007, cand functia de primar al Bucurestiului era detinuta de nimeni altul decat Adriean Videanu.Valoarea contractului se ridica, la vremea respectiva, la 12, 5 milioane de euro. Norocul in afaceri al lui Tiberiu Urdareanu nu se opreste aici, caci UTI a castigat si licitatia pentru managemenrul traficului in Bucuresti. Contractul, semnat de acelasi Videanu, are valoarea de 18,5 milioane de euro. In 2008, Videanu, in prezent arestat preventiv pentru 30 de zile, i-a cedat lui Urdareanu si contractul privind realizarea retelei de fibra optica Netcity, a carui valoare se ridica la 202 milioane euro.

Unde pune Cristian Romeo Erbasu semnatura, pune si statul banii

Despre Erbasu S.A, condusa de Cristian Romeo Erbasu, presa vremii a consemnat numarul mare de contracte de asfaltare castigate in sectoarele 3 si 6 ale Capitalei, conduse la vremea respectiva de primarii Liviu Negoita si Cristian Poteras. Si tot Erbasu era fericitul castigator al unor lucrari in judetul Salaj. Este vorba de renovarea si modernizarea Salii Sporturilor si a Cercului Militar din Zalau, lucrari contractate in 2011-2012 prin intermediul Ministerului Dezvoltarii.

Florin Fratica, primarul din Bradu, are „deranjuri“ si la DNA

Printre cei adusi in Bucuresti la audieri se numara si Florin Fratica, primarul comunei Bradu din judetul Arges, recunoscut ca unul dintre cei mai bogati primari din judet. Acesta detine doua case, 6 terenuri intravilane, 90 de hectare de teren forestier, patru autoturisme si conturi bancare in lei si valuta. Primarul mai este cercetat in trei dosare de catre procurorii DNA, pentru mita electorala si abuz in serviciu.

author avatar
Andrei Coman
2.978 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger