AcasăNewsPatru retineri in dosarul "Alfredo". Evaziunea fiscala este de peste 12 milioane...

Patru retineri in dosarul „Alfredo”. Evaziunea fiscala este de peste 12 milioane de euro!

Mihai Cristian Darmanescu este unul dintre suspectii retinuti in acest dosar (sursa foto magazinprogresiv.ro)

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, au efectuat un numar de 23 de perchezitii domiciliare si la sediile sociale ale unor societati comerciale de pe raza  municipiului Bucuresti si judetelor Ilfov, Constanta si Bacau.

Mihai Cristian Darmanescu este unul dintre suspectii retinuti in acest dosar (sursa foto magazinprogresiv.ro)

Oamenii legii au avut ca misiune destructurarea unui grup infractional organizat, constituit in vederea savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Au fost vizati reprezentantii legali ai S.C. ALFREDO FRESH S.R.L. si  S.C. ALFREDO FOODS S.R.L., care sunt acuzati ca au constituit un grup infractional organizat impreuna cu mai multe persoane, in scopul organizarii unor circuite financiare fictive de natura sa asigure sustragerea societatilor comerciale de la achitarea TVA aferenta comercializarii pe piata interna a produselor alimentare achizitionate din spatiul intracomunitar.

In urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat ca membrii grupului infractional au creat un mecanism extrem de bine pus la punct, infiintand pe teritoriul Romaniei, prin intermediul mai multor persoane, zeci de societati comerciale cu un comportament de tip fantoma, care functionau o scurta perioada de timp, fiind  interpuse in raporturile comerciale dintre furnizorii reali de marfa din Uniunea Europeana si beneficiarii finali S.C. ALFREDO FRESH S.R.L. si S.C. ALFREDO FOODS S.R.L.

In cele din urma, procurorii au decis sa-i retina, pentru 24 de ore, pe Catalin Leonte, Mihael Voicu, Mihai Cristian Darmanescu (asociat si administrator al SC Alfredo Foods SRL) si Florin Daniel Nistor (asociat si administrator al SC Alfredo Foods SRL). Cei patru vor fi propusi, miercuri, magistratilor de la Tribunalul Bucuresti pentru arestarea preventiva pentru 30 de zile.

In acelasi dosar s-a decis ca Soliman Ahmed Hesham Hussein, Murat Pasa, Jankeer Al Madfai, Cem Karatas, Fakdet Tadel, Muzaffer Kerkutlu, Elena Daniela Bisceanu, Mihaela Daniela Bica si Iolanda Mirela Secelean sa fie cercetati penal sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Nu in ultimul rand, procurorii anunta ca ancheta este departe de a fi finalizata, existand suspiciunea ca in dosar sunt implicati si alti suspecti decat cei descoperiti pana acum.

author avatar
Cristi Ionita
1.043 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger